CV

Emil Fagerli

Emil kjem frå Rollag i Numedal, og er fødd og oppvaksen i villmarka. Han blei tidleg biten av skikjøringsbasillen og har vore ein aktiv skikjørar i størsteparten av sitt liv. Han gjekk eitt år på Valdres Folkehøyskole der han fekk samla mange nye toppar og det gav blod på tann i forhold til natur og friluftsliv.

Han har ein bachelorgrad i friluftsliv frå Sogndal med spesialisering i alpin skiferdsel, for så å ta ei sertifisering som arktisk naturguide på Svalbard. Der har han jobba som guide på snøscooter, skikjøring, ekspedisjonsleiar på både fjellski og seglskip.

Emil elskar alt av uteaktivitet, som stisykling, freeriding, paragliding, speedriding, kiting, klatring og elvekajakk. Den erfaringa har han eit ønskje om å dele med elevane, og inspirere til eventyrlyst i den vakre naturen på Vestlandet.

Emil sprer glede, selvtillit og vennskap

Emil er en kjernekar som alltid er i godt humør. Han er glad i å snakke med alle om hva det enn måtte være, noe som gjør at man føler seg sett og satt pris på.

I tillegg forstår han at alle er forskjellige, og at ethvert menneske må bli møtt på deres ståsted. Dette gjør at han stort sett finner en plan eller løsning som blidgjør alle. Med holdningen hans går han foran som et eksempel til etterfølgelse, i tillegg til at han sprer glede, selvtillit og vennskap blant hans elever.

I klassen vår kan man tulle med Emil og han kan tulle med oss, slik har det i grunnen vært fra dag én. Dette gjør at vi er blitt veldig komfortable i hverandres nærvær, nettopp fordi ingen tar seg selv seriøst. På denne måten er også terskelen for å si sin mening om tingenes tilstand blitt veldig lav, noe vi er veldig takknemlige for. Vi ser i grunnen på Emil mer som en venn eller medelev enn som en lærer som er hevet over oss, den eneste forskjellen er at han har mer kunnskap. Når vi er på tur sammen er vi som en familie som har interesser som viker litt fra normalen på skolen, og Emil er en del av denne familien mer enn han er en opphøyet lærer som bare er på jobb.


Sagt av Peder Broch-Due , elev

Her ligg vi

Sunnfjord Folkehøgskule

Solvang 3
6810 Førde

Følg oss

Følg vår side på Facebook,
og sjå meir av livet på skulen.